Menu

Berna, emra shqiptarësh jo në listat e pastrimeve të parave në Zvicër

User Rating:  / 1
PoorBest 

Zyra për pastrimin e parave (MROS) raporton se janë shtuar një numër rekord prej 1753 rasteve, por si duket me kete kriminalitet nuk jane të perfshire shqiptaret. "As ne raprtin e sivjem të Zyra për pastrimin e parave nuk eshte ne dijeni per spastrim parash nga radhet e shqiptareve qofshin ata nga kosova apo Shqipëria.." ka deklaruar sot për agjencine e lajmeve "Presheva jonë" z.Ordeli Siliano shef i MROS me seli ne Bernë.

Thehet rekordi për pastrime parash në Zvicër me 3.300.000.000

Numri i akuzave për dyshimet e pastrimit të parave u rrit me një të katërtën vitin e kaluar në Zvicër. Shumat e aseteve të dyshimta arriti 3.300.000.000, duke mposhtur rekordin 2011, thuhet ne raportin e posapublikuar nga Zyra për Raportim të Pastrimit të Parave (MRO), njofton agjencia e lajmeve "Presheva jonë" nga Zvicra.

Vitin e kaluar Zyra për pastrimin e parave (MROS) raporton se janë shtuar një numër rekord prej 1753 rasteve, siç mund të shihet nga raporti vjetor i 2014-ës nga Zyra Federale e Policisë (FEDPOL).

Këtu eshte fjala për një rritje prej 1/4 gjatë periudhes së vitit të kaluar. Në përgjithësi, vlera e rasteve të dyshuara më 2014 arriti në 3.3 miliardë franga.

Sipas MROS, mbi 90 për qind e të gjithë rasteve erdhën nga pesë kantone të Zvicrës, me një sektor të fortë të shërbimeve financiare: Gjenevë, Bernë, Zurich, St Gallen dhe Ticino.

Pjesë shumë më e madhe (85 për qind) e të gjitha raporteve të pranuara në 1753 raste, sipas statistikave, vijnë nga bankat.

Gjysma e denoncimeve të klasifikuara

Gati 10% e komunikimit të transmetueshme janë dënuar. Gjysma marrë një vendim të klasifikimit. Pjesa e mbetur prej 40% janë subjekt i procedurave penale në pritje.

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm