Menu

Paul Tedeshini si Slobodan Milosheviqi!!!

User Rating:  / 0
PoorBest 

Mehdi Hyseni

BAROMETRI KOMBËTAR
Nga Prof.Dr.Mehdi HYSENI

Paul Tedeshini si Slobodan Milosheviqi, i akuzon shqiptarët e Shqipërisë Etnike, gjoja për krijimin e një "shteti të bashkuar mysliman" në Ballkan!!!

*** Nuk kanë thënë kot: "Qeni i keq ta sjellë ujkun në torishtë".

 -E, kësi qenësh kishte pasur shumë (për eksport) atdheu shqiptar. Mirëpo, me sa të kemi fuqi, mençuri, dituri, trimëri, dinjitet dhe ndërgjegje njerëzore, duhet të luftojmë kundër qenëve të tillë qofshin të myslimanëve, të katolikëve apo të orrtodoksve. S'ka amnisti, as dhembje e as mëshirë ndaj qenëve të këqinj dhe të qartur për të lëpirë ndonjë asht të huaj. Ata qenë duhet demaskuar ligji, kushtetuta dhe vetë populli, që po njolloset dhe po rrezikohet prej tyre.

*** Paul Teeschini: "Perderisa ne trojet shqiptare e sidomos ne Kosove po mbahen keto qendrime antishqiptare, antiballkanike dhe antieuropiane hiqnje mendsh se ju len kush te formoni ne trojet shqiptare dhe ne Ballkan nji shtet te bashkuem pseudoshqiptarsh dhe nji shtet islamik sheriatik vegel e Turqise neoosmane dhe baze terroristash islamike." (http://www.botasot.info/opinione/730322/reagim-ndaj-shkrimit-te-prof-dr-mehdi-hyseni-mbi-bashkimin-e-kosoves-me-shqipnine/.

-Kush e pranon dhe e heshtë këtë akuzë shpifëse millosheviqiane të Paul Tedeschinit, i bëftë mirë "çorba" e saj!

-Ja, kjo është akuza e përsëritur dhe e kopjuar e Slobodan Milosheviqit nga Paul Tedeschini për asgjësimin e shqiptarëve si komb dhe si shtet I bashkuar në Ballkan(!)

Kjo gënjeshtër dhe akuzë serbomadhe millosheviqiane e Pual Tedeschinsit, është ofenduese dhe e paprnaueshme për të gjithë shqiptarët, të cilët asnjëherë në historinë e tyre nuk kanë luftuar dhe bërë përpjekje për të krijuar asnjë "shtet islamik" në Ballkan, por kanë luftuar dhe kanë derdhur gjak brez pas brezi, që t'i çlirojnë dhe t'i ribashkojnë tokat e veta të SHQIPËRISË ETNIKE (5 vilajtet shqiptare), që nga vitet e historisë së lavdishme të historisë kombëtare shqiptare (1878-2017). Këtë shtet dhe këtë bashkim e duam edhe sot, jo kurrfarë "shteti islamik", siç ka gënjyer dhe fantazuar mendja e sëmurë e islamofobit dhe e sllobistit sllavo-bizantin, Paul Tedeschinski. Turp! Tradhti mbi tradhti, të pohosh dhe të shkruar diç të tillë, se disa "filosamanë shqiptarë po duan ta formojnë shtetin e bashkuar islamik në Ballkan"!?!?

Profesori nuk ka devijuar për asnjë mm, do ribashkimin e gjithë kombit shqiptar dhe të SHQIPËRISË ETNIKE, jo kurrfarë "Shqipërie të Madhe dhe as kurrfraë "Shqipërie islamike" të Milosheviqit dhe të Paul Tedeschinskit!

Mirëpo, kush e ka "mizën në vesh", porfesori nuk është mjek, që ta shpëtojë nga ajo sëmundje paranoide shumëshekullore ndaj shumicës dërrmuese të popullsisë shqiptare. Këtë realitet askush nuk mund ta ndryshojë në terren, këtë nuk ia arriti as Milosheviqi (me gjenocin e Serbisë, 1989-1999) e as Paul Tedeschinski me paçavuret e tij akuzuese islamofobe.

-Shih çfarë anomalie dhe çmendurie, koka e molepsur dhe bytha e zgjebsur e një islamofobi të çmendur, mundohet ta vërë nën hipotekë Profesorin si "filoosman", pse, gjoja nuk po "lozka" sipas "melodisë" së "kavallit" islamofobik dhe çetniko-fashist të Paul Tedeschinskit dhe të Slobodan Milosheviqit. Si rrejdhim,fashisti Tedeschinski ka llomotitur këto fjalë tërkuzë të tij: " Me vjen shume keq Prof. Dr. Mehdi HYSENI per ju sepse keni devijue krejtesisht nga rruga e juej e drejte e deri tashme dhe po bahesh vegel e antishqiptarve filoosman. Pse ju Prof. Dr. Mehdi HYSENI qe jeni i holle dhe i kulturem heshtni per te gjitha keto vepra antishqiptare, te cilat bahen pengese per bashkimin shqiptar ?!?" (http://www.botasot.info/opinione/730322/reagim-ndaj-shkrimit-te-prof-dr-mehdi-hyseni-mbi-bashkimin-e-kosoves-me-shqipnine/ ).

-Shih çfarë mikrocefali, çfarë pehlivani i shkollës raciste dhe fashiste të Slobodan Milosheviqit, "Profesori paska devijuar dhe qenka bërë vegël e antishqiptarëve filoosmanë" (Po aty.) .- OH, të marrtë dreqi me "filoosmanë" e me çetnikë e me fashistë e me sllavobizantinë, po nuk jam unë ai, që mund ta shërojë paranojën tënde se, gjoja për të gjitha të ligat, që paskanë ndodhur në Ballkan dhe në Evropë (XXIV-XXI), fajtorë dhe përgjegjës kryesorë qenkanë shqiptarët myslimanë. Kjo është gënjeshtër dhe pordhë e vjetër allasallave dhe allabizantine.-Kush po të pengon, jeto dhe ushqheu me to, ama shqiptarët myslimanë mos i akuzo, mos i shpif dhe mos i provoko, se Milosheviqi, tanimë ka ngordhur, që më 2006. – Rri rehat e mbylle gojën, se askush nuk po të pyet për asgjë. Fundja, kush m...je ti, që mbash "leksione historike" dhe predikuese etj. se çfarë tema duhet të shkruajnë akademikët shqiptarë. –Mos rrej, idiot, se shqiptarët po duan një "Shqipëri islamike" në Ballkan.

Pse të akuzohet profesori për "filoosman", kur në komentin e tij, nuk flet as për osmanë e as pë filoosmanë, por vetëm për propozimin e ish-Presidentitit të Shqipërisë, Alfred Moisiu për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë".

Kush të pajtohet me Paul Tedeschinin, është kundër Ribshakimit Kombëtar Shqiptar dhe Shqipërisë Etnike

*** Akademikët dhe ata që e duan ribashkimin kombëtar shqiptar, nuk duhet të heshtin ndaj asnjë të keqeje siç është islamofobi dhe tradhtari shqiptar Paul Tedeschini.

-Paul Tedeschini faqja e zezë, pa asnjë të bardhë, pa asnjë të drejtë, shpif, gënjen dhe i akuzon shqiptarët në sy të botës, se gjoja duan të krijojnë dhe të bashkojnë një "shtet islamik" në Ballkan!?

-Po, cili është ai akademik shqiptar, lider politik dhe shtetar shqiptar, që e pranon këtë akuzë fashistoide dhe islamofobe, se gjoja ne po luftojmë për ribashkimin e një "Shteti islamik" në Ballkan?!

-Po kjo ishte akuzë çetniko-fashiste e kasapit të Ballkanit, Slobodan MIlosheviq, i cili qysh në vitete e 90-ta shekullit XX i akuzonte shqiptarët e Kosovës, se qëllimi i tyre është "krijimi i njështeti islamik me të gjithë shqiptarët e bashkuar në Ballkan".

Paul Tedechini një rrenc, një provokator, një tradhtar dhe një armik i përbetuar i kombit shqiptar dhe i SHQIPËRISË ETNIKE

-Sepse ka shumë vite, që luan rolin e hunterit dhe të racistit islamofob shqipfolës, duke ndjekur, shpifur, njollosur etiketuar dhe përfolur akademikët shqiptarë të përkatësisë myslimane.

Kjo është sëmundja e tij e pashërueshme psikopatalogjike, jo komenti i Prof.Dr.Mehdi Hysenit me titull "Ish-Presidenti i Shqipërisë, Alfred Mosiu apelon Kosovën dhe Shqipërinë për bashkim!", të publikuar në disa masmedia shqiptare në shtatorin e vitit 2013, sepse në këtë nuk thuhet asgjë e keqe dhe negative për shqiptarët dhe për RIBASHKIMIN E SHQIPËRISË ETNIKE. Përkundrazi është në favorin e mbrojtjes së interesave vitale të kombit shqiptar dhe të SHQIPËRISË ETNIKE. Ky është mesazhi i komentitit tim "Ish-Presidenti Alfred Moisiu apelon Kosovën dhe Shqipërinë për bashkim".

Kush është i ditur, i emancipouar, progresiv dhe patriot i palëkundur shqiptar e mbështetë dhe e përqafon komentin e Prof.Dr.Mehdi Hysenit. Ndërkaq, kush është kundër ribashkimit të Kosovës me Shqipërinë, dhe me gjerë, dihet si në "grurë të kuq", se ato janë bajgat sllavo-bizantine me Paul Tedeshinët në kyre.

Prandaj, ky bashkim e pengon greko-sllavin Paul Tedeschinski dhe të gjithë të tjerët që janë si ky, sepse i frikësohen si këtu e 200 vjet më parë. Ky është një nga faktorët kryesorë historikë dhe politikë që kanë ndikuar negativisht në ribashkimin kombëtar shqiptar dhe të copëtimit të pesë (5) vilajeteve të SHQIPËRISË ETNIKE.

Së pari, lexoni tekstin integral të komentit të Profesorit, pastaj paçavuren e "filozofit"-gjahtarit islamofob Paul Tedeschinsi!

Pra, para se t'i shprehni opinionet e juaja lidhur me "reagimin" e Paul Tedeshinit, patjetër, duhet ta lexoni origjinalin(tekstin e plotë) të komentit tim, që nuk përban asgjë të keqe dhe negative për interesin e përgjithshëm të kombit shqiptar dhe të RIBASHKIMIT TË SHQIPËRISË ETNIKE. Lexoni në: https://opozita.com/2017/07/alfred-moisiu-ribashkimin-e-kosoves-shqiperine/ në mënyrë që vërtetoheni se krejt çfarë ka shkarravitur diletani P. Tedeschini në "reagimin" e tij shpifës me titull: http://www.botasot.info/opinione/730322/reagim-ndaj-shkrimit-te-prof-dr-mehdi-hyseni-mbi-bashkimin-e-kosoves-me-shqipnine/, nuk ka asnjë fjalë dhe asnjë fjali, që mund t'i referohet përmbajtjes së komentit tim. Kjo është kryesorja, sepse krejtësisht ka dalë prej temës së pasqyruar në komentin tim.

Si alibi i "reagimit", Abdi Baleta!

Edhe pse Tedeschinski e gënjen opionionin se e "ka lexuar me vëmendje" komnetin tim, dalja nga tema dëshmon të kundërtën.

Ja si ka filluar "reagimin" Paul Tedeshini": "Lexova me vemendje shkrimin e Prof. Dr. Mehdi HYSENI me titull "Ish-Presidenti i Shqipërisë, Alfred Mosiu apelon Kosovën dhe Shqipërinë për bashkim!" te publikuem me daten 23 shtator 2013 ne TSH. Prof. Dr. Mehdi HYSENI, t'paska fute n'thes ishkomunisti i thekun Abdi Baleta, perfaqesuesi i dèje i diktatorit te urryem Enver Hoxha ne Organizaten e Kombeve te Bashkueme !!!!! Tashti e kuptoj se pse ne shkrimet e jueja ke ndrrue drejtim dhe e keni lane rrugen e maparshme objektive dhe tamam patriotike."

(http://www.botasot.info/opinione/730322/reagim-ndaj-shkrimit-te-prof-dr-mehdi-hyseni-mbi-bashkimin-e-kosoves-me-shqipnine/ ,12 korrik 2017).

Së pari, ky pasus është shkruar me njëqind gabime gramatikore dhe sintaksore, jashtë normës së gjuhës letrare shqipe, që dëshmon nivelin e analfabetizmit të Paul Tedeschinit, të cilin lexuesi e ka të vështirë ta lexojë dhe ta kuptojë se çfarë ka dashur të thotë ai me paçavuren e vet.

Së dyti, duke mos ditur nga t'ia fillojë "kritikën" objektit të analizuar të komentit (mbase profesionalisht është "handicap" analfabet, që di të ofendojë dhe të 'polemizojë" vetëm me emrat e autorëve të shqiptarëve myslimanë, jo me përmbajtjen e komenteve, të anlaziave dhe të veprave të tyre) , ai në mungesë të argumenteve, fillon ofendimin vulgar: "Prof. Dr. Mehdi HYSENI, t'paska fute n'thes ishkomunisti i thekun Abdi Baleta, perfaqesuesi i dèje i diktatorit te urryem Enver Hoxha ne Organizaten e Kombeve te Bashkueme !!!!! Tashti e kuptoj se pse ne shkrimet e jueja ke ndrrue drejtim dhe e keni lane rrugen e maparshme objektive dhe tamam patriotike." (www.bota.sot, po aty.).

Diplomati dhe nacionalsiti Abdi Baleta ia ka futur të "dy këmbët në një këpucë" Paul Tedeschinit se është analfabet, primitiv dhe racist, JO Profesorit Hyseni, sepse janë të një rangu, edhe pse Hyseni nuk ishte diplomat i Enver Hoxhës!

-Islamofobit Paul Tedeschini si "patriot e demokrat i sëmurë", i pasksha "djegur aq shumë", pse unë kam cituar këtë thënie shumë të qëlluar të Prof.Dr. Abdi Baletës: "

*** Abdi Baleta (diplomat): "Nëse nuk e kërkon atë që të takon, as miku më i mirë nuk ta vnon"!

Si rrjedhim, kokëboshi dhe kododshi, idiotikisht shprehet: "Prof. Dr. Mehdi HYSENI, t'paska fute n'thes ishkomunisti i thekun Abdi Baleta, perfaqesuesi i dèje i diktatorit te urryem Enver Hoxha ne Organizaten e Kombeve te Bashkueme!!!" (Po aty.). –JO, të ka futur ty në atë "thes", se je analfabet të polemizosh me të!

Asnjë armik i SHQIPËRISË ETNIKE nuk ka mundur, dhe nuk do të mund, të më fut në të "njëjtin thes" me Paul Tedeschinët sllavo-bizantinë

Athua, vallë, pse Abdi Baleta na "qenka aq i rrezikshëm", i cili profesorin M.Hyseni e "pasksha futur në thes", sipas mendjes së sëmurë të piskopatit Paul Tedeschinit?!

Sepse, sipas Paul Tedeschinit, Abdi Baleta paska qenë "ishkomunisti i thekun Abdi Baleta, perfaqesuesi i dèje i diktatorit te urryem Enver Hoxha ne Organizaten e Kombeve te Bashkueme !!!!! (Po aty.).

Përkundrazi, Baleta qëmoti e ka futur në "thes" analfabetin dhe islamofobin Paul Tedeschini, JO Profesorin Mehdi Hyseni, i cili, edhe pse nuk ka qenë ambasdador disavjeçar i Enver Hoxhës në OKB sikurse Baleta, është i të njëjtit rang për nga shkalla e arsimimit profesional.

Në këtë rast, Paul Tedeschinsikit nuk i dhemb, pse Baleta ka qenë "ish-komunist", por, pse ka qenë shqiptar mysliman diplomat në OKB. Këtu, është fjala për islamofobinë, për xhelozinë dhe për urrejtjen e Paul Tedeschinit, pse ky cung i paditur nuk e ka pasur atë privilegj të Enver Hoxhës, të ishte "ambasador disavjeçar" në OKB, në vend të Abdi Baletës. Ky është problem i Tedeschinsit, i cili nuk di se në çdo sistem qoftë kapitalist, qoftë socialist, diplomatë dhe ambasadorë, si rregull, dërgohen njerëzit e aftë dhe të përgatitur për këtë profesion, jo analafabetët e tipit P. Tedeschinit.

–Shkurt e shqip, dhe shumë thejsht, le të bëhet Pul Tedeschini sikurse Abdi Baleta, pastaj, le të aplikojë për ndonjë pozitë ambasadori të Shqipërisë, e mos pështyjë, të mos vjellë në emrin dhe në profesionin e Baletës, (vetëm pse i përket komunitetit mysliman) i cili, pas ndryshimit të sistemit komunist në Shqipëri (1990) me veprat, me analizat, me veprimtarinë e tij politike ka dëshmuar aftësinë politike, diplomatike, juridike, kredibilitetin dhe patriotizmin e tij si nacionalist dhe demokrat i vërtetë shqiptar.

Duke qenë se Paul Tedeschinskit, i paska penguar citati im nga Abdi Baleta, ndaj e pasksha "sanksionuar si gabim" (ngase ai paska qenë komunist), atëherë, pse nuk e ka përmendur edhe "gabimin e dytë"-citatin e ish-Presidentit të Shqipërisë, Alfred Moisiu, i cili, edhe ky si Abdi Baleta ka qenë komunist, kolonel dhe gjeneral në kohën e Enver Hoxhës?!

Thjesht, nuk ka pasur guximin ta pëmendë emrin e ish-presidentit të nderuar Alfred Moisiu dhe ta antemojë sikurse Abdi Baletën, sepse do t'ia kishte "ngrehur veshin" ngaqë ai i përket besimit ortodoks. Kjo është arsyeja, pse Paul Tedeshini ka bërë dallimin mbi bazën fetare dhe ideologjike komuniste mes Abdi Baletës dhe Alfred Moisiut. Njërin e vë nën hipotekën e komunizmit, tjetrin jo, edhe pse të dytë i kanë takuar të njëjtit system politik të Shqipërisë socialiste. Mirëpo, asnjëri e as tjetri nuk kanë qenë kriminelë,mafiozë, shitës e as tradhtarë të asaj dhe të kësaj Shqipërie, por vlera të mirënjohura kombëtare dhe atdhetare shqiptare.

II. Kaptina e dytë e shpifjeve dhe e akuzave të ndyra të islamofobstit Paul Tedeschini!

Në vend se t'i përmbahet objektit të shqyrtuar në komentin tim, ka shkarravitur një paçavure të veçantë, të cilën e ka faturuar në llogarinë time, që nuk ka asnjë fije lidhjeje me përmbajtjen e komentit tim "Presidenti Moisiu do ribashkimin e Kosovës me Shqipërinë".

Ja, se si islamofobi dhe fashisti Paul Tedeshinsi ka lehur për "Evropën XX, për copëtimin e torjeve filosmane shqiptare, për copëtimin e Gjermanisë naziste...,për sulltanët, veglat Haxhi Qamiliste-Esat Toptaniste, te cilet bertitshin Duem Baben Sulltan. Ne te njajtin kor ka qene edhe shumica e klerit renegat musliman pjelle e Turqise Osmane dhe vegel kuislinge e saje....."Lexoni gjerësisht këtu: http://www.botasot.info/opinione/730322/reagim-ndaj-shkrimit-te-prof-dr-mehdi-hyseni-mbi-bashkimin-e-kosoves-me-shqipnine/.

Për të gjitha këto marrina dhe shkarrania, që ka shkruar në "komentin" e tij të veçantë, që nuk kanë të bëjnë fare me shkrimin tim, nuk do ta them asnjë fjalë, le t'i përgjen të tjerët, nëse konsiderojnë se duhet përgjigjur.

Mirëpo, jam i detyruar,që t'i përgjigjem për shpifjet,për insinuatat dhe për të githa akuzat, moralizimet dhe "sugjerimet" ironizuese dhe përçmuese, që pa kurrfarë arsyeje dhe, pa kurrfarë të drejte i ka i drejtuar në adresën time, thejsht mbi bazën e urrjetjes raciste islamofobiste, si Mehdi Hysen, jo pse komenti im ka ndonjë element gjasues me shpifjet dhe me intrigat e tij provokuese që "ka merituar", të bëhet "srpska-grcka- vizantisjka sllata" e tij.

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm