Menu
Display # 
Title
"Pikëllim familjar", një libër rinor i Mina Çaushit
Pali Shtëmbari, 60 vjet monopateve të prozës shqipe
Alegoria, miti dhe lufta për liri, në një novelë....
Anila Kalleshi fiton në Luzern të Zvicrës çmimin "The Name in Scienes"
Vjollca Ajasllari-Koni, poetesha e pjalmit të vargut
Edhe një herë, për shkollën e parë Shqipe, në Malësinë e Gjakovës (Tropojë)
Poezia shpirtërore në librin poetik "Shpresën mbaj tek ti", e autores Alma Mehmeti
Grupi “10 shqiponjat e Tërbaçit” për polifoninë labe femërore nderohet nga Presidenti i Republikës
Tensioni i brendshëm xixë drejt dinamizimit të kulturës demokratike
Ekspozita si atelie e artistëve të artit pamor Shijakas ndër vite
Tre burra që bëjnë këngë....
Prof. Dr.Isuf Luzaj, Filozofi shqiptar me përmasa botërore, merr titullin “Nder i Kombit”
Portreti artistik i atdhetarit e mësuesit Mumin Kastrati
Nertesi Asllani, një jetë midis këngëve
Kur iluzioni, trashendentja, fantastikja, e përjetshmja- janë përtej të vërtetave reale
"EDUKATA QYTETARE" - libër që ia vlen ta ketë çdo familje shqiptare
Rilindja e një Isopolifonie Malëshovite
Pse po e ribotoj librin "Ikja e madhe"!
Pak fjalë për librin “Vrulle rinore”
Nimfa Hakani, një shkrimtare e heshtur në talentin e vet
Arti, gjuha dhe origjinaliteti i “Mjeshtres së Madhe” Vilhelme Vranari Haxhiraj në 20 vite krijimtari
Dëshmorët janë themeli i lirisë sonë
Artistja Monika Moloholli përmes pikturës kujton fëmijërinë e saj (Foto)
Dirta e Naimit na ndriçon
Promovohet libri për ”Edukatën Qytetare”
Tradita dhe bashkëkohorja në arsim
Mitrovicë: Në festivalin e IX-të të Komedisë
Dokumente të vlefshme arkivore e shkencore
Demonstratat antijugosllave të 68-shit që paralajmëruan pavarësinë e Kosovës
Udhëtime të paharruara, në trojet amtare të ballkanit, me atdhetarin Dr.Ibrahim Gashi
Bota e Tërbaçit nëpërmjet Polifonisë femërore
Libri, nxitës dhe mesazhues i paqes universale
Diktatura nuk të ndalonte martesën, po të nxinte jetën për martesën e gabuar
Artur Dane, pasardhës veterani i cili udhëton me shkronjat e gazetës ''Kushtrim Brezash''
Një kronikë historike mbi demonstratën në Podujevë më 27 nëntor 1968
Autorja, Alma Mehmeti vjen me vëllimin poetik "Shpresën mbaj tek ti"
Poezi që shquhet për nga invokacioni dhe origjinaliteti
Në pallatin e kulturës "Jehona e Dukagjinit" u shfaqë repriza e komedisë "Keqkuptimi"
Vargje me temë e përkushtime atdhedashurie
Triniteti bijë-femër-nënë dhe modeli i njeriut në poezi
Çamëria - Plaga shekullore e shqiptarëve
Refleksion mbi librin: "Turma letrare "CLIQUE" nga Dr.Fatmir Terziu
I mbylli punimet Konferenca e dytë Shkencore Ndërkombëtare "Gjuhësi, letërsi dhe kulturë", ICLLC 2017
Avni Rrustemi në këngët e popullit
Kur imagjinata e fantashkenca thith brenda vetes realitetin
Në lëndinat e letërsisë për fëmijë
Një jetë, e përkushtuar për atdheun dhe popullin tonë
Sfidat e Llambi Blidos
Doli në qarkullim libri, Historiku "Polifonia shqiptare"
Në Kolegjin AAB u promovua libri “Rruga e Kampionit Olimpik” kushtuar Shaban Tërstenës

Autor të ndryshëm