Menu
Display # 
Title
Një kronikë historike mbi demonstratën në Podujevë më 27 nëntor 1968
Autorja, Alma Mehmeti vjen me vëllimin poetik "Shpresën mbaj tek ti"
Poezi që shquhet për nga invokacioni dhe origjinaliteti
Në pallatin e kulturës "Jehona e Dukagjinit" u shfaqë repriza e komedisë "Keqkuptimi"
Vargje me temë e përkushtime atdhedashurie
Triniteti bijë-femër-nënë dhe modeli i njeriut në poezi
Çamëria - Plaga shekullore e shqiptarëve
Refleksion mbi librin: "Turma letrare "CLIQUE" nga Dr.Fatmir Terziu
I mbylli punimet Konferenca e dytë Shkencore Ndërkombëtare "Gjuhësi, letërsi dhe kulturë", ICLLC 2017
Avni Rrustemi në këngët e popullit
Kur imagjinata e fantashkenca thith brenda vetes realitetin
Në lëndinat e letërsisë për fëmijë
Një jetë, e përkushtuar për atdheun dhe popullin tonë
Sfidat e Llambi Blidos
Doli në qarkullim libri, Historiku "Polifonia shqiptare"
Në Kolegjin AAB u promovua libri “Rruga e Kampionit Olimpik” kushtuar Shaban Tërstenës
“Djaloshi me dy zemra” (Aushvici i Krushës së Madhe)
Ritakim në mbretërinë e lexuesve
Paradigma lirike me syrin e shpirtin e një femre
Me shumë dashuri, për vendlindjen dhe traditat e saj
Nëpër faqet e librit të një diplomati të njohur
"Mjeshtri i Madh", Kujtim Gjonaj, dhe historia e dokumentarit shqiptar
Studiuesi Enver Lepenica me një libër të arrirë
Jetëshkrimi i një mësuesi, mes zileve të vogla dhe idealeve të mëdha
Promovohet monografia “Djaloshi me dy zemra” (Aushvici i Krushës së Madhe)
Burgjet mendore dhe diktatura politike në romanin “193 kafazet” e Rezart Palluqit
Urime Straka, një penë premtuese!
Emocion poetik në librin "Shpirti i mërgimtarit"
A duhet të ndalen së publikuari filmat e sistemit komunist (II)?
A duhet të ndalen së publikuari filmat e sistemit komunist?
Fati jetësor dhe linjat artistike
Mes letërsisë dhe gazetarisë së mirëfilltë si lëvrimi më specitfik
Profili i revistës "ILLZ", përmes tre numrave të parë të saj
Vath Koreshi "Nderi i Kombit" - Në 80 vjetorin e tij të lindjes
Çka shkruan Fishta i vogël në Bruksel
Patrioti Ilir Malindi dhe Kosova
Një përurim madhështor
Rrugëtimi dramatik i shqiptarit
Fryma dhe rezistenca Tereziane e humanizmit
Në kujtim të mësuesit patriot, atdhetarit të shquar Xhevdet Syla
Tubim mbresëlënës, nga shoqata "Mërgimtari", në Kiel të Gjermanisë
Jeta e censuruar dhe ishulli im, në poetikë
Një vështrim etnomuzikor i thelluar dhe përfshirës
Diktatura dhe kujtesa e harruar në Romanin 193 Kafazët
Refleksione mbi librin "Kujtim i gdhendur në mall"
Tingëllimat e poetit në llavën e dashurisë
Këndim lirik i "Përtej syve" midis realitetit dhe idealitetit
"Mësuesit e mijë të dashur: Maxhun Bruqi, Xheva Bruqi-Hajdari, Ali Hjdari, Sabrije Hajdari"!
Një satirë që ballafaqohet me kohën
Misteret e Çatisë së Gjarpërinjve

Autor të ndryshëm