Menu
Display # 
Title
Shotë Galica dhe hilet e jetës
Bejtë Galica - Trimi i betejave antiturke
Ndue Perlleshi kohë pas kohe ishte strehue në familjen e Gjeloshve
Zogu nuk e ndihmoi, por e ndëshkoi Shotë Galicën
Lush Bytyqi, atdhetar dhe idealist i dinjitetshëm
Dëshmori i Pranverës studentore
Bajram Curri - Qëndrestar i palëkundur, për lirinë e demokracinë
Bajram Daklani, hero i vrarë shumë herë
Shaban Polluzha (1873 - 1945)
Mehmet Gradica (1913 - 1945)
Veprimtaria patriotike e Jakajve dhe e pinjollit të tyre nacionalistit të “Ballit Kombëtar” Tomë Jakaj
Bajram Gashi, dëshmor i kombit
Jakup Ferri
Kapitët - shpirti i shqiptarizmës
Nacionalisti Ndue Perlleshi ra dëshmor me ëndrrën e pashuar për Shqipërinë Etnike
Atdhetarizmi jeton në përjetësi
Homazhe përkujtimore për Dëshmorin e Atdheut Agron Dragoj, eshtrat e të cilit rikthehen në Mauzoleumin e Durrësit
Mic Sokoli, në piedestalin e nderit dhe të lavdisë Shqiptare....
Mic Sokoli, Heroi legjendar i Lidhjes Kombëtare Shqiptare
Amaneti i Vehbi Ibrahimit: Më varrosni në Kosovë
Sami Shabedini - Edhe sot nuk i dihet varri këtij atdhetari
Shaban Polluzha, Kolosi që për pesëdhjetë vjet u anatemua
Mërgimi - plagë e rëndë e robërisë
Avni Kondi kishte bërë betimin: Për lirinë e atdheut do jap edhe gjakun tim!
Mulla Idriz Gjilani dhe Idriz Seferi – dy personalitete kombëtare që nuk harrohen
Mehmet Shpendi - apo Shaljani i Tetë
Zeqir Halili, një jetë në luftë për liri
Shaban Binaku, flijim dhe besnikëri kombëtare
Abdullah Hoxha, martir i flijuar për atdhe
Lulja e lirisë me rrënjë te gjaku i dëshmorëve të atdheut
Ali Ibra, ngjarje dhe data që shkruan historinë
Më e vogla heroinë, labushka nga Luzati, partizania Nimete Progonati
Jorgji Kota – Veprimtar i shquar i Rezistencës Antifashiste Shqiptare
Djali me flamur e djaloshi liberator, Ushtar i Atdheut e dëshmor i Kombit
Fadil Vata: Idealisti që qëndroi burrërisht....
Rilindja e mësuesit atdhetar Ibrahim Selimi
Atdhetari i shquar LLambi Kota, ende i panjohur
Në ditëlindjen e shqiptarit të madh, Afrim Zhitia
Truallit të Shqiptarëve heronjtë nuk i kanë munguar dhe as që do t'i mungojnë ndonjëherë!
17 vjet me parë u vra Heroi i Kombit Mehë Ramë Uka?
Sali Shabani ka jetuar me jetën e kaçakut deri në vdekje! (1901-1935)
Nikollë Mrijaj (1911-1999) - intelektual, atdhetar e kuvendar i odave të burrave
Heroi Tahir Sinani, Gjeneral i tri luftrave, asht i Shqiptarisë
Mbi shembëlltyrën Atdhetare të Xhevat Ajvazit
Ndikimi i mendimit politik të Ukshin Hotit në çështjen Kombëtare
Ukshin Hoti - Vizionar i madh i çështjes Kombëtare
Muharrem Rushiti - Kapedan i Çamerisë, luftëtar i Çështjes Kombëtare
Demir Lena - Atdhetari që i kushtoi jetën lirisë
Elez Isuf Ndreu 1861 - 1924
Kadri Zeka, gjithmonë në shërbim të atdheut

Autor të ndryshëm