Menu

Gjak e trishtim - Osman Caka

User Rating:  / 0
PoorBest 
GJAK E TRISHTIM

Gjak e trishtimOsman Caka
Vendi im
Nënat vajtonin
E peshë të çonin
Bilbili qëndronte
Edhe ai vajtonte
Nuk dij as unë
Por nuk din as ti
Çka bani shkau
Shkau shka ma
Pushktonte
Shunonte
Maltretonte
Çdo gjë që ishte shqiptare
E digjte ajo farë barbare.

Me dhunë more
Na depërtuan
Prej Toplicës
E prej Dernicës
Na masakruan
Vajza e gra
Na i dhunuan
Nuk di deri kurë
Do t’i shkojë
Uji nën urë
Barbarit pa kulturë!
Thonim për ne atëherë
Kur kishte lindur
Një pranverë.
Kanë lindur shqipe
Në malet tona
Gjëmonte pushka
Edhe jehona
Për liri në trojet tona
Luftuan trimat
Për Atdhe e Pavarësi
Për Flamurin Kuq e Zi
Dhe për tokën arbërore
Që na e dhuroi zoti
I Gjergj Kastriotit
E Skënderbeut
Për Lirinë e Atdheut.


Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm