Menu

Jeta - Shefki Ollomani

User Rating:  / 0
PoorBest 
JETA

Jeta është e bardhëShefki Ollomani
Të zezë e bëjnë sundimtarët,
”Zotat” e rrejshëm dhe djallët!

Jeta është e drejtë,
E bukur, paqësore,
Të shëmtuar e bëjnë diktatorët!

Jeta është e lehtë,
E këndshme, me vlerë,
Të rëndë e bëjnë puthadorët!

Jeta është e ëmbël,
Mjaltë e sheqer,
Të idhët, helm e bëjnë xhelozët!


Jeta është parajsë,
Kopësht me lule
Ferr e bëjnë mizorët!

Jeta është këngë, melodi
Është vals, simfoni,
Është hyjnore, harmoni,
Jeta është kënaqësi,
Lozonjare, e hareshme,
Monotone e bëjnë intrigat e nëndheshme!

Poezi nga libri më ri – FENIKSI SHQIPTAR, Botoi ShGB “SHKUPI”, Shkup – Nëntor 2012


Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm