Menu
Display # 
Title
Pergamenat, zbulimi edhe historiku i këtyre dorëshkrimeve të lashta
1921, kur qeveria Vrioni zhvilloi zgjedhjet e para në Shqipëri
Tkurrjet e dhunshme të arealit etnik shqiptar si pasojë e gjenocidit sllavogrek me mbështetje të Rusisë dhe të Evropës
Heroi që sfidoi Historinë
Shën Kozmai një misionar i ortodoksisë dhe një kundërshtar i Greqisë së Lashtë e i gjuhës shqipe
Çështja Shqiptare në konferencën e ambasadorëve në londër shikuar nga këndvështrimi i diplomacisë Bullgare
97 vjetori i Memorandumit të Beratit
95-vjetori i Memorandumit të Parë të Korçës 13-19 shkurt 1921 (2016)
Disa luftëra në mbrojtje të Trieshit në kohë të hershme
Tek zoti pash vendin tim
Çamët nuk kanë bashkëpunuar me gjermanët, por vllehët e Pindit
Kryengritja e Ilindenit me karakter bullgar
Robërit grek të Provokacioneve të Gushtit 1949
Piktori shqiptar që krenohet Greqia, Qenan Mesarea (2)
Shqiptari Hasan Tahsin Mesarea, gjenerali që u dhuroj grekëve Selanikun (1)
Tendenca e muhaxhirëve që dhunshëm të kthehen në trojet e veta, ndikoi negativisht në marrëdhënjet shqiptaro-serbe
Kongresi i Lushnjës nxiti pluralizmin politik në Shqipëri
Lufta për shpalljen e Pavarësisë, Konferenca e Ambasadorëve në Londër, dredhitë dhe pranimi në OKB
Si u tradhtuan hungarezët nga serbët dhe mashtrimi me Skënderbeun
Si dhe kur u krijua perandoria osmane dhe shqiptarët në këtë perandori
Perandoria Bizantine, Shqiptarët dhe Perandorët që hynë në histori‏
Berati - Kryeqendër e despotatit Arbëresh në bizantin e vonë
Arbëri është territori i përcaktuar në Shqipëri Qendrore, ndërsa Arbëria përfshin territore më të gjëra
Masakra e Reçakut
Lufta për trojet 1913-1914
100 vjet nga barbaritë e andartëve grekë në Shqipërinë e jugut
Projekte të aleatëve të mëdhenj për statusin ndërkombëtar dhe kufijtë e Shqipërisë gjatë luftës së dytë botërore
Fillimi i luftës së dytë Serbo-Osmane gjatë viteve 1877-1878....
Kriza ballkanike dhe qëndresa e Shqiptarëve në trojet etnike, në Shqipërinë e vjetër verilindore (1875-1877)
Luftërat e popullit Shqiptarë në trojet etnike të Nishit dhe të Toplicës
Varret e Kosovarëve në Kërçovë të vrarë nga Bullgarët gjatë luftës së parë botërore 1914-1918
Beteja e Kosovës 1389
Austro Hungaria dhe Shqipëria deri te lufta ballkanike
Roli i ulemave në Lidhjen e Prizrenit (1878-1881)
Dy shekuj gjenocid mbi Shqiptarët
Çështja e Muhaxhirëve dhe Trojet e tyre Stërgjyshore....
Shqipëria e vjetër verilindore, para dhe pas Kongresit të Berlinit 1878-1913
Shqiptarët gjatë vitit 1812-1813 do të triumfonin ndaj bandave kriminale sllave prej Prokuple deri në Nish
Emri 'Jezus', 'Krisht' dhe 'Kryq' shpjegohen vetëm në gjuhën dhe besimin e Pellazgo-Shqiptarëve
Kontributi i Tucoviqit në denoncimin e masakrave serbe në Shqipëri
Armiqtë më të rrezikshëm gjatë rënies së perandorisë Bizantine (VIII)
Esat Pash Toptani me ushtarakët e lartë serb më 1917
Prejardhja e alfabetit Latin
Dojset e UDB'së famëkeqe - për mësuesit Shqiptarë 1945 - 1952
Nata e kristaltë
Persekutimi i Shqiptarëve gjatë regjimit komunist të Titos (1948-1968)
Kujtimet e Gjeneralit Theodor Pangallos
Origjina shqiptare e presidentit grek Karolos Papulias
Cili ishte gjermani, që qeverisi për pak kohë Shqipërinë?
Besimi hënor dëshmi e autoktonisë së kombit Arbër

Autor të ndryshëm