Menu

Muslimanët duhet të flasin kundër terrorizmit

User Rating:  / 0
PoorBest 

Muslimanët këndër ISIS-it

Është koha për muslimanët që të flasin kundër barbarëve të cilët kanë rrëmbyer fenë e tyre për të justifikuar terrorizmin, dhunën dhe vdekjen.

Nëse ajo ësht al-Kaida, ISIL, al-Shabab apo Boko Haram, shumica e këtyre grupeve pretendojnë të jenë themeluar nga muslimanët duke kërkuar një kthim në atë që ata e konsiderojnë Islami i vërtet apo hakmarrje për padrejtësitë e kryera kundër muslimanëve. Ata kanë rekrutuar ndjekësit e tyre përmes premtimeve tokësore dhe shpërblime hyjnore për të luftuar për Islamin.

Tani më në fund kanë filluar edhe muslimanët të flasin kundër grupeve terroriste dhe pyetja është pse muslimanët kanë qenë të ngadalshëm për të dënuar publikisht veprimet e tyre.

Midis tyre është Jasmine Bahrani, një prof. e gazetarisë në Universitetin Amerikan në Dubai. Ajo shkroi një artikull në The Washington Post kohët e fundit duke deklaruar se ajo nuk e kupton se përse muslimanët nuk e kanë bërë këtë.

Prof. Jasmine Bahrani thotë se të jesh nga i njëjtit besim si grupet terroriste, atëherë, ata kanë përgjegjësi më të madhe për të dënuar terroristët dhe për të shpjeguar për jomyslimanët se ky ekstremizëm nuk është Islami. Ajo vë në dukje se disa muslimanë kanë folur hapur, duke përfshirë edhe disa autoritete fetare, hoxhallarë, të cilët kanë dënuar veprimet ISIL-it, duke thënë se ata po shkelin ligjin e Sheriatit.

Muslimanët shpesh i përgjigjen thirrjeve të saj duke thënë se grupet nuk janë duke e paraqitur Islamin. Por për shkak se ata janë muslimanë, jomuslimanët fillojnë t'i shohin muslimanët si terroristë.

Prof. Jasmine Bahrani shkruan, "Sot thonë se fjala" Islam "dhe disa mendojnë për lavditë e historisë dhe kulturës sonë. Përkundrazi, ato foto të njerëzve të maskuar me thika. Dhe për aq kohë sa dënimet tona të mbeten të zbehta, i japim përshtypjen se ne i pranojmë krimet e vrasësve ".

Muslimanët derisa të mos refuzojnë ISIL-in dhe grupet tjera si ai, atëherë ne po lejojmë ata që të bëhen fytyra e Islamit. Nëse muslimanët në mbarë botën flasin kundër terroristëve, ata nuk do të jenë më në gjendje për të përfituar mbështetjen financiare dhe politike që e ka bërë të mundshme të mbretëroi terrori i tyre.

Burimi: SCTimes
Përktheu nga anglishtja:
Mexhid Yvejsi, Gjakovë

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm