Menu

Arti Islamik, Lindor, frymëzues për artin Perëndimor

User Rating:  / 0
PoorBest 

 Pavioni Mbretëror (1787-1823) në Brighton, Angli

Pavioni Mbretëror (1787-1823) në Brighton, Angli

Një shembull mjeshtëror arkitektural "me stil oriental", me kupola dhe harqe.

Bukuria e artit Islam shpesh i ka kapërcyer menjëherë kufijt të Botës Muslimane.

Pejsazhi arkitektural i Evropës është ndikuar nga Arti Islam në mënyra të panumërta. Natyra është një burim frymëzimi për të përpunuar dizajnet gjeometrike dhe modelet.

Faqja e BBC në internet vë në dukje se arti i Botës Muslimane "pasqyron vlerat e saj kulturore, dhe zbulon rrugën që Muslimanët shihnin botës shpirtërore dhe gjithësinë".

Kompleksi Xhamisë së Imamit me fontanat e saja të hapura në Isfahan dhe Xhamia Mesxhid në Delhi janë kryeveprat arkitekturale të cilat kanë frymëzuar artin Perëndimor.

Pavijoni Mbretëror në Brighton, Angli, ndërtuar në mes të viteve 1787 dhe 1823 për George IV-të është një shembull mjeshtëror arkitektural "me stil oriental", me kupola dhe harqe.

Burimi: Press TV
Përktheu nga anglishtja:
Mexhid Yvejsi, Gjakovë

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm