Menu

Studentët amerikanë protestojnë kundër Forumit anti-Islam

User Rating:  / 0
PoorBest 

Një grup i studentëve në Universitetin e New Yorkut kanë protestuar kundër një ngjarje në kampusin e tyre që demonizuan muslimanët dhe promovuan përdorimin e torturës.

Studentët u mblodhën jashtë universitetit për të protestuar kundër të ashtu-quajturit "Forumi për të Drejtat e Njeriut", sponsorizuar nga Departamenti i Policisë së Nju Jorkut.

Ish-Komisioneri i Policisë të qytetit New York, Ray Kelly dhe ish-Prokurori i Përgjithshëm i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Michael Mukasey ishte ftuar për të folur në kampusin e Universitetit të New Yorkut.

Studentët kundërshtuan praninë e ish-Komisionerit të Policisë, Ray Kelly dhe shfaqjen e një filmi i cili promovonte torturën dhe shkelje të tjera të ligjit ndërkombëtar.

"Ray Kelly, ish-Komisioneri i Policisë së New Yorkut, nuk është përgjegjës vetëm për ndjekjen e politikës së ndaluar diskriminuese racore kundër popullit në qytet, por ai është ai që ka spiunuar për grupet studentore muslimane," tha studenti i Universitetit të New Yorkut, Amith Gupta për Press TV.

Disa studentë të mbuluar me qese mbi kokat e tyre, i përshkruan aktet e torturës që Mukasey i mbrojti si Prokurori i Përgjithshëm i Shteteve të Bashkuara.

Studentët, gjithashtu, kritikuan Ray Kelly-in për një program që përfshinte spiunimin e Lidhjes së Studentëve Musliman të Universitetit të New Yorkut.

Punëtori i tranzitit, tani në pension, Marty Goodman u bashkua me protestuesit, duke thënë se ai është i lodhur me sjelljet e Policisë së New Yorkut me këtë urrejtje kundër-islame.

"Ka pasur filma ku shfaqeshin trajnime raciste të Policisë së New Yorkut për të treguar në mënyrë skandaloze myslimanët, kryesisht, si terroristë dhe të poshtër të cilët përpiqen për të dëmtuar këtë vend, këta njerëz të Policisë së New Yorkut nuk kanë vend në një forum të drejtave të njeriut," tha ai.

Një turmë e policëve të mbledhur aty u përpoqën për të detyruar studentët që të shpërndahen. Studentët nuk pranuan dhe vazhduan protestën për disa orë.

Burimi: Press TV
Përktheu nga anglishtja: Mexhid Yvejsi

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm