Menu

Reportazh fotografik nga e kaluara e Shqipërisë

User Rating:  / 0
PoorBest 

(Nga enciklopedit e huaja)

Arkivat historike në vende të huaja janë plot me histori nga Shqipëria e lashte, ku vërtetojnë shumë fakte shqiptare, ku nuk janë mundur për faktor të rëndësishëm të shkruhen nga vetë shqiptarët. Ndaj historia duhet të shkruhet reale dhe pa emocione politike dhe në luftë edhe me konfliktin e interesave dy palshe si të haj dhe të vendit.

Këto pak foto u murrën nga enciklopedia italiane ku autor te huaj kanë depozituar dhe me shumë shkrime të rëndësishme që është nevojshme të përkthehen dhe ti bashkëngjiten historisë tonë për të ardhmen e brezave.

Përgaditi: Dr. zef Mulaj

Kullë në Mirdita (Foto nga Von Nopcsa, Albania)

Ura mbi lumin Osum (Foto Almagià)

Bari nga shqiperia e jugut (Foto Ugolini)

Kosha misri zona e Shkodres (Foto Ugolini)

Nga nga malsia e shkodrës (Foto Ugolini)

Varreza të vjetra shqiptare (Foto nga Anderson)

Kisha shqiptare bizantine Mesopotame (Foto Ugolini)

Urë mbi lumin e Tiranës (Nga Nowack)

Kostume nga shqipëria e jugut (Foto Ugolini)

Xhamia e madhe e Tiranës (Foto Ugolini)

Kostume grash shqiptare në veri (Foto Ugolini)

Ura veneciane mbi lumin e Tiranës

Grua shqiptare në veshje Ilire (Foto Ugolini)

Varrezat e Elbasanit (Foto Ugolini)

Xhamia në Tiranë (Foto Ugolini)

Berati (Foto Almgirà)

Pamje antike shqiptare në jug (Foto Ugolini)

Një treg në shqipërinë qëndrore (Foto Ugolini)

* * * * *

 

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm