Menu

Pas provimit - Vjollca Tiku Pasku

User Rating:  / 1
PoorBest 

PAS PROVIMIT

Pas provimit ndihem si fllad që pushton gjithësinë e jetës, ...
teksa sytë e jetëve gjallojnë kënaqësinë e shpirtit gazmuar.
Alfabeti i fatit feks një fije të artë në altarin tim të vjetër,
ku shoh zemrën e qiellit teksa rreh në kaltërsinë e kulluar.

Kur mendoj se rrugët e jetës janë veshur prej shkëndijimit
më shfaqet pasazhi që lajmëron një ëndërr në lartësi resh,
valë të kripura djerse shkrihen nën këmishën e mendimit,
si të ngrejë një urë të ylbertë?!..të guxojë secili prej nesh.

Drita vjen me diellin në sytë tanë dhe ka përzënë errësirën,
shpresa e hapur vjen si të ecësh në një xham transparent,
kometa të errëta, pas një ylli pa zë, kanë fshehur fytyrën,
të provojnë je në krahun e keq, apo në luftën e mirë në jetë.

Poezi / Vjollca Tiku Pasku

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm