Menu

Shqipja në Beograd mungon, kurse në Gjenevë gjuhë zyrtare, në panairin ndërkombëtar

User Rating:  / 1
PoorBest 

"Shqipja ne Beograd mungon, kurse ne Gjenevë gjuhë zyrtare, në panairin ndërkombëtar" te auto veturave, e titulluam keshtu sepse edhe në Beograd nga e enjtja eshte hapur nje panair i tille i autoveturave, por askund nuk figruon e nuk flitet shqip edhe pse ne këte qytet jetojne dhe veprojne me shume shqiptare se sa ne Gjenevë, ka shkruar agjencia e lajmeve "Presheva jonë".

Ne Palexpo te Gjenevës posa ka perfunduar panairi nderkombetar i automobilave, i 85-ti me radhë, ku u prezentuan modelet e fundit te veturave. Mbi 900 vetura me 130 modele të reja paten rastin t'i shikojnë mbi 700.000 vizitorë në sallat e Palexpo ne Gjenevë duke përfshirë ketu gati njëqind qe sot tashmë korrespondon me standardet evropiane të 2021. Inaugurimin e bëri Këshilltarja Federale Doris Leuthard.

Kreu i Departamentit Federal të Mjedisit, Energjisë Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit (detektuese), e cila drejton një makinë elektrike thotë se:

"Bateritë janë duke u bërë më të efektshme, çmimet bien çdo vit për konsumatorët. Ky është një model veçanërisht interesant për njerëzit që jetojnë në zonat urbane, "vuri në dukje Doris Leuthard.

Po ashtu, gazetaret shqiptar nga Tirana dhe Presheva "hapen" sivjet panairin e 85-të nderkombetar të automobilave në Gjenevë.

Shqipja ne Beograd mungon, kurse ne Gjenevë gjuhë zyrtare, në panairin ndërkombëtar të autove

Agencia e lajemeve "Presheva jonë" qe ndoqi kete evenement "Motor Show" ka zbuluar se panairin nderkombëtar se edhe gjuha shqipe krahas gjuheve tjera botërore (anglishtja, gjermanishtja dhe frengjishtja) ishte gjuhe zyrtare e prezentimit te vetuarve luksoze. Keshtu ne u ndalem tek dy te rinje njeri nga Bujanoci Veton Islamili dhe e tjetra nga Shtimja Fjolla Saliu i pari student ne Fakultetin Ekonomik, kurs e dyta ne shkencat Politike (UNIMAL) ne Lausanne. Qe te dy prezentojne veturen MAZDA dhe ne gjoks krahas flamujve boteror mbajne edhe shqiponjën, duke ju sherbyer klienteve dhe ne gjuhen shqipe. "Sivjet sallonin ndërkombëtar te veturave ketu ne Gjenevë e kane vizituar mbi 5 mije shqiptare te cilet gjenden ne Gjeneve dhe Zvicer." sipas tyre, shqipatret preferojne Mercedesat, BMW por edhe Ferrari, Llambogjini etj, gje kjo e cila mvaret jo vetem nga shija, por edhe nga xhepi.

Edhe ky vit ishte i mbushur plot me modele të reja të automobilave nga shumë prodhues të njohur. Por, vetëm disa prej tyre arritën të gjejnë rrugën deri te blerësit dhe njëherësh edhe të shënojnë rezultatet më të mira të shitjes.

Në listën në vazhdim do të paraqesim modelet të cilat jo vetëm që janë të bukura për nga pamja, por njëherësh edhe ofrojnë performanca të shkëlqyeshme dhe harxhime të vogla.

Panairi në Gjenevë do të jetë për nje javë i hapur për aderuesit e veturave luksoze ku do të ekspozohen mbi 260 vetura të fundit dhe risitë e tyre mbi lëvizshmërinë. Disa nga 130 modele të reja dhe makina koncept presin 700.000 vizitorë në sallat e Palexpo ne Gjenevë per t'u zbuluar.

"PRESHEVA JONE" SHETIT PËR JU ME 10 VETURAT ME LUKSOZE NE BOTË

Nga makinë në aeroplan

Pak më tej, ministri foli drejtpërdrejt me dy pilotët e avionit diellore Solar Impulse Bertrand Piccard dhe Andre Borschberg, i gjetur në Abu Dhabi. "Çdo gjë është gati, duke pritur për të motit të mirë. Avioni Solar do të ngjarë e hënë me Andre Borschberg në kontrollet", tha Bertrand Piccard. "Zvicra është shumë krenar për ju," tha zonja Leuthard. Ajo e uroi atyre fat i mirë për aventurën e tyre teknologjike.

 Komento artikullin!


Security code
Fresko kodin e sigurisë!

Autor të ndryshëm